Politieagent doodgeschoten in het Belgische Spa

In het Belgische Spa, waar vandaag de Formule 1 Grand Prix van België wordt verreden, is een politieagent doodgeschoten.
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Wat een vreemde samenloop van omstandigheden. Normaliter horen we maar een keer per jaar iets over het kuuroord Spa, dat is als er in het nabijgelegen Francorchamps de Formule 1-race wordt gereden.  En net nu het dit weekeinde zover is, en we met een volle koelkast klaar zitten, heeft een persoon ter plekke een politieagent gedood bij een controle.

Klopjacht

Er is een klopjacht gaande. De politie is op dit moment naarstig op zoek naar de daders. Zij schoten de 38-jarige agent om 02.00 vannacht aan de Avenue La Reine (in Spa) dood. In de auto die de agent aanhield, zouden drie mensen hebben gezeten die ruzie gehad zouden hebben met elkaar- of met andere weggebruikers. De Belgische media spreken van 'een dispuut' waarbij de agent samen met twee collega's wilde interveniëren.

Het centrum van Spa is inmiddels afgezet en een politiehelikopter is ingezet. Door de hulpdiensten is er nog getracht de agent te reanimeren.

Steunbetuigingen

Uit alle hoeken stromen steunbetuigingen binnen. Ook van politiemensen met een Twitter-account.

Vandaag wordt de Grote Prijs van België gehouden. Max Verstappen wordt tijdens de Formule 1-race gesteund door naar schatting 80.000 landgenoten op de tribune. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'below-article-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5ed7d3ce62303', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws