Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ben Smith ook topman van Air France

PARIJS (ANP) - Topman van Air France-KLM Ben Smith wordt tot het einde van het jaar ook eindverantwoordelijk voor dochterbedrijf Air France. Hij is daarmee nu ook de aangewezen persoon om de stroef lopende loononderhandelingen vlot te trekken met de Franse pilotenbonden, die zijn voorganger de kop kostten en uitmondden in zeer kostbare stakingen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Smith neemt de functie van topman van Air France er op interimbasis bij van Franck Terner, die de stoel op zijn beurt warm hield sinds het vertrek van Jean-Marc Janaillac. Ook Janaillac was naast topman van Air France tegelijk topman van moederconcern Air France-KLM.

De bonden zijn erg kritisch over de aanstelling van de eerste niet-Franse topman ooit voor het concern. Zelf zegt hij zich bewust te zijn van de verwachtingen van medewerkers, óók op het vlak van beloning. ,,Ik wil een nieuwe aanpak proberen. Met mijn eerste ontmoetingen met vertegenwoordigers van Air France-teams en de bonden achter de rug ben ik ervan overtuigd dat we samen aan de toekomst van Air France kunnen werken."