Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jansen vindt dumpen Meurders 'teleurstellend'

HILVERSUM - Dolf Jansen vindt het “k*t en teleurstellend” dat BNNVARA zijn co-presentator Felix Meurders het veld moet ruimen omdat NPO met het programma Spijkers met Koppen jonger publiek wil trekken. Dat laat Jansen vrijdag weten op Twitter.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

“Het is een stukje omroeppolitiek en (ook, helaas) zoals dingen gaan”, stelt de cabaretier. Hij en Meurders vormen al zo’n twintig jaar een duo op de radio. Het programma, waarin actualiteit en cabaret elkaar afwisselen, is onverminderd populair.

Het nieuws, dat vrijdag door AD werd gebracht, heeft tot veel boze reacties geleid. Veel luisteraars op sociale media uiten hun frustratie en woede en spreken van ‘leeftijdsdiscriminatie’. Ook seniorenorganisatie ANBO is boos over het voornemen van BNNVARA. “Felix levert al tientallen jaren consequent hoge kwaliteit en is geliefd bij alle luisteraars. Hoe komt NPO erbij dat hij geen jong publiek kan aanspreken?” aldus een woordvoerder van de ouderenorganisatie.

Jansen laat in het AD weten af te wachten wie zijn nieuwe co-presentator gaat worden. “Ik heb niet met heel veel mensen grote ruzie, maar er zijn er wel met wie ik dit programma niet zou doen”, stelt hij.