Van Persie laat Feyenoord weer winnen

ROTTERDAM (ANP) - Robin van Persie heeft Feyenoord voor de tweede week op rij de overwinning bezorgd. De Rotterdamse aanvoerder maakte in de 88e minuut van de thuiswedstrijd tegen Vitesse de winnende treffer uit een vrije trap: 2-1. Vorige week tegen FC Utrecht scoorde Van Persie ook vlak voor tijd (1-0).

Matús Bero bracht Vitesse op voorsprong. Kort na rust trok Eric Botteghin de stand gelijk. Vitesse raakte in het laatste half uur Thomas Bruns kwijt met een rode kaart en Tim Matavz met een ogenschijnlijk zware knieblessure. Van Persie liet De Kuip in de slotfase weer juichen, maar hij moest in de blessuretijd ook met rood van het veld voor een tackle op de enkels van Max Clark. In de laatste seconden werd ook Danilho Doekhi van Vitesse met twee keer geel nog weggestuurd.