Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

KRO-NCRV begrijpt kritiek over spoorlopers

HILVERSUM - KRO-NCRV begrijpt de kritiek van ProRail over het Boer zoekt vrouw-fragment waarin spoorlopers te zien waren. "We zullen dit in het vervolg niet meer op deze manier in beeld brengen", laat een woordvoerder van de omroep in een reactie weten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

ProRail uitte maandagochtend kritiek omdat enkele deelnemers van het programma over een spoor liepen. "Het betreft hier een stuk spoor dat in bezit is van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Wij wisten dat dit spoor op de dag van opname niet werd gebruikt", legt de woordvoerder uit. Om misverstanden te voorkomen worden dergelijke beelden nu niet meer gebruikt.

Volgens ProRail maakt het niet uit of het om een stuk spoor gaat dat weinig wordt gebruikt. "Qua beeldvorming is het gewoon niet goed. Het lokt gedrag uit. Het is levensgevaarlijk en dat maakt voor ons echt niet uit waar het is", zei een woordvoerder op Radio 1.

Vorig jaar deed de spoorbeheerder nog aangifte tegen de makers van het AVROTROS-programma Hunted toen een deelnemer over het spoor liep. Dat gebeurt nu vooralsnog nog niet. ProRail liet weten in gesprek te willen met KRO-NCRV.