Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Akzo klimt op lager Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse effectenbeurs is dinsdag met verlies geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het rood. De zorgen over de Italiaanse begrotingsplannen en het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China drukten het beurssentiment. Op het Damrak stond AkzoNobel in de schijnwerpers na een extra uitkering aan aandeelhouders.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na opening van de markt 0,6 procent in de min op 549,43 punten. De MidKap zakte 0,4 procent tot 789,71 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs leverden tot 0,9 procent in.

AkzoNobel won 0,8 procent bij de hoofdfondsen. De verfreus kondigde aan 5,5 miljard euro extra uit te keren aan aandeelhouders, nu de verkoop van de tak Specialty Chemicals is afgerond. De uitkering zal plaatsvinden via onder meer een speciaal dividend in contanten. Ook zal Akzo eigen aandelen gaan inkopen. De 5,5 miljard euro komt bovenop een eerdere uitbetaling van in totaal 1 miljard euro aan speciaal dividend.