Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Winsten op Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn woensdag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers schoven onder meer zorgen over Italiaanse begrotingsplannen opzij. In Amsterdam was er veel aandacht voor Altice Europe. Het kabel- en telecomconcern voert een strategische herziening door op zijn glasvezelinfrastructuur. Daarbij wordt de mogelijkheid van samenwerkingen met investeerders onderzocht.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De AEX-index in Amsterdam sloot met een winst van 0,6 procent op 552,85 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 790,41 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Londen stegen tot 0,5 procent. De beurs in Frankfurt bleef gesloten vanwege de Dag van de Duitse eenheid.

Altice zag een eerdere winst van bijna 9 procent goeddeels weer verdampen. Het aandeel stond met een plus van 1,7 procent alsnog in de kopgroep in de AEX. Verschillende partijen zouden interesse hebben om mee te doen aan de uitrol van een glasvezelnetwerk in Frankrijk. Sterkste stijger was verzekeraar ASR met een winst van 2,6 procent. Verlichtingsbedrijf Signify sloot de rij in de AEX met een verlies van 1,6 procent.

De hoofdindex in Milaan won 0,9 procent. De Italiaanse regering lijkt volgens mediaberichten te buigen voor druk van de Europese Unie om toch het begrotingstekort sterker terug te dringen dan eerder was gepland.