Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kleine winsten op Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lieten donderdag overwegend kleine winsten zien. De vastgelopen handelsonderhandelingen tussen Washington en Peking bleven de markten in de greep houden. China liet weten niet toe te geven aan de druk van de Verenigde Staten in het handelsconflict en te zullen ''vechten tot het einde''.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent in de plus op 557,09 punten. De MidKap klom 1 procent tot 777,45 punten. De beurzen in Londen en Parijs stegen 0,3 procent. De Duitse DAX won 0,6 procent.

Op de lokale markt maakte Esperite een koerssprong van bijna 49 procent. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat het in Amsterdam genoteerde biotechnologiebedrijf weer praat met het Poolse PBKM over een overname van de activiteiten van stamceltak Cryo-Save. Eind mei werd nog de stekker uit de onderhandelingen getrokken.

Afronding veiling

Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield voerde de stijgers aan in de AEX met een winst van 1,4 procent. Grootste dalers waren ING en Unilever met verliezen van 0,4 procent. In de MidKap ging kabel- en telecombedrijf Altice Europe aan kop met een plus van 6 procent. Chipbedrijf Besi sloot de rij met een min van 1,6 procent.

De Duitse telecombedrijven stonden in de schijnwerpers na afronding van de 5G-veiling voor supersnel mobiel internet in het land. Deutsche Telekom, dat 2,2 miljard euro neerlegde voor een vergunning, won 0,7 procent. Drillisch klom 7 procent. De nieuwkomer op de Duitse telecommarkt was 1,1 miljard euro kwijt voor een vergunning. United Internet, het moederbedrijf van Drillisch, won 5 procent.

Verhoogde winstverwachting

In Parijs steeg Thales ruim 2 procent. Het Franse technologieconcern verhoogde zijn winstverwachting, na de onlangs afgeronde overname van digitaal beveiliger Gemalto. De Britse supermarktketen Tesco won in Londen 0,7 procent na publicatie van de omzetcijfers.

De euro was 1,1292 dollar waard, tegen 1,1315 dollar een dag eerder. De olieprijzen zaten in de lift, na berichten over een vermoedelijke aanval op twee olietankers in de Golf van Oman. Een vat Amerikaanse olie werd 2,7 procent duurder op 52,54 dollar. Brentolie kostte 3,3 procent meer op 61,95 dollar per vat.