Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Emily Ratajkowski en Amy Schumer gearresteerd bij protest tegen Brett Kavanaugh

Comedian Amy Schumer en model Emily Ratajkowski zijn twee van de tientallen vrouwen die zijn gearresteerd. Ze protesteerden tegen de voorgenomen benoeming van Brett Kavanaugh als lid van het Amerikaanse Supreme Court.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Protest

Waarvoor de twee beroemdheden precies zijn gearresteerd, is nog niet bekend. Toen ze het Hart Senate kantoorgebouw op Capitol Hill betraden, werden ze aangehouden. Ze waren samen met tientallen andere vrouwen aan het demonstreren tegen Kavanaugh. Hij wordt door drie vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik, maar staat nog steeds op de nominatie om rechter te worden bij het Amerikaanse Supreme Court.

Schumer en Ratajkowski

Op een video is te zien hoe Schumer wordt weggeleid door agenten. Op de vraag of ze gearresteerd wil worden antwoordt ze: “Yes.” Op foto’s is te zien hoe de comedian een bord omhooghoudt met de tekst “We believe Anita Hill”, terwijl Ratajkowski een bord met de tekst ‘Respect female existence or expect our recistance”. Anita Hill beschuldigde in 1991 Clarence Thomas van seksueel misbruik maar mocht later toch plaatsnemen in het hoogste gerechtshof van de Verenigde Staten. Nu lijkt bij Kavanaugh hetzelfde te gebeuren.

Vrij

Overigens zijn de twee alweer op vrije voeten, aangezien Schumer in de avond gewoon weer op social media actief was. Daar legde ze uit dat ze aan het protesteren was. Ook Ratajkowski liet van haar horen.