Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Charles Aznavour in besloten kring begraven

PARIJS (ANP) - Frankrijk heeft zaterdag voor de laatste keer afscheid genomen van de Franse zanger Charles Aznavour. In de Armeense kathedraal in Parijs kwamen familie, naasten en officieel uitgenodigde gasten bijeen voor een religieuze ceremonie voor de overleden artiest.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Hoewel de plechtigheid besloten was, waren honderden fans naar de kathedraal gekomen om de laatste eer te bewijzen. Zij werden door de politie op een afstand gehouden. Wel konden ze een condoleanceregister tekenen.

Na afloop van de ceremonie trok de begrafenisstoet naar Monfort-l'Amaury, ruim 40 kilometer ten zuidwesten van Parijs. Daar wordt de wereldberoemde artiest bijgezet in het familiegraf, naast zijn ouders en zijn zoon Patrick die in 1981 op 25-jarige leeftijd overleed. Vrijdag was er in Parijs al een publieke afscheidsceremonie, waarbij ook president Macron aanwezig was.

Aznavour werd geboren in 1924 in Parijs als zoon van Armeense immigranten. Hij componeerde meer dan 1300 liedjes, verkocht 180 miljoen platen en speelde mee in circa zestig films. Hij overleed maandag op 94-jarige leeftijd.