Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Opnieuw politieactie in Nieuwegein

Agenten doen invallen bij twee bedrijven. Vorige week was er ook al sprake van een gecoördineerde politieactie in deze regio.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In Nieuwegein is een grote politieactie gaande. De politie is twee bedrijven binnengevallen op bedrijventerrein Ravenswaarde, het zou gaan om ondernemingen die actief zijn in de hennepteelt. Een groot deel van dat bedrijventerrein is afgezet voor onderzoek. 

Twitter

Uit twitterberichten van de politie valt op te maken dat het gaat om een 'grote' inval. Ook wordt er gecommuniceerd met mensen die werkzaam zijn op het bedrijventerrein Ravenswade.

Twitterberichten van de politie in Utrecht.

De actie van vorige week hield verband met een onderzoek naar liquidaties in het Mocromaffia-milieu. Nu lijkt de operatie meer gericht tegen het hennepmilieu. RTV Utrecht schrijft: 'Bij de actie zijn meerdere eenheden betrokken. Het gaat om twee loodsen. Beide bedrijven worden ervan verdacht artikelen te leveren voor de professionele hennepteelt. Het gaat onder meer om een groothandel met omzet van 25 tot 30 miljoen euro per jaar. Het andere bedrijf is een growshop. Een groot gedeelte van het bedrijventerrein Laagraven-Liesbosch bij de McDonalds, de Hornbach en de Praxis is afgezet. Werknemers mogen alleen achter de afzetting als ze kunnen aantonen dat ze er werken.'