Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Paus Franciscus geeft duivel de schuld van seksueel misbruik in katholieke kerk

De katholieke kerk heeft nogal voor wat opschudding gezorgd als we het hebben over seksueel misbruik, maar paus Franciscus beweerd dat het de schuld is van de duivel.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Gebed

De 266e paus, die al lang open is over zijn letterlijke interpretatie van de duivel, heeft katholieken over de hele wereld gevraagd om elke dag in oktober een speciaal gebed op te dragen om de kwade entiteit op afstand te houden. Ook zou Franciscus naar verluidt op zoek zijn naar de hulp van St. Michael de Aartsengel om de katholieke kerk te helpen terug te vechten tegen hun oude vijand, de duivel.

Duivel

“De kerk moet worden gered van de aanvallen van de boosaardige, de grote aanklager en tegelijkertijd steeds meer bewust worden gemaakt van zijn schuld, zijn fouten en misstanden van het heden en het verleden. We moeten de duivel niet zien als een mythe, een voorstelling, een symbool, een beeldspraak of een idee. Deze fout zou ons ertoe brengen om ons te laten verslappen, onvoorzichtig te worden en kwetsbaarder te worden”, aldus Franciscus. 

Zondebok

Er zijn mensen boos geworden na zijn bewering, met het argument dat hij de duivel als een zondebok gebruikt. Aartsbisschop Carlo Maria Vigano heeft gepleit voor het aftreden van de paus en beweert dat hij jarenlang op de hoogte was van de daden van seksueel wangedrag van onder andere Theodore McCarrick, maar weigerde hier iets aan te doen.