Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Groot corruptieschandaal in Belgisch voetbal

De Belgische voetbalwereld is in schok. De trainer van topclub Club Brugge, twee scheidsrechters en een Belgische spelersmakelaar zijn aangehouden.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Mogi Bayat

Het zou gaan op twee verschillende zaken. De eerste gaat om een witwasschandaal en de ander om matchfixing. Het witwassen lijkt zich te centreren rondom Mogi Bayat (archieffoto) en daarnaast is hij mogelijk ook betrokken bij matchfixing. Hij is een van de meest invloedrijke voetbalmakelaars van België. Hiervoor was de 44-jarige Belg van Iraanse afkomst van 2003 tot 2010 technisch directeur bij voetbalclub Charleroi.

Huiszoekingen bij clubs

Volgens het laatste nieuws heeft tot 90% van de Belgische transfermarkt in handen. Op dit moment zijn er huiszoekingen gaande bij Anderlecht, Club Brugge, AA Gent, Genk, Standard Luik en KV Kortrijk.

Ivan Leko.

Ivan Leko

Club Brugge-trainer Ivan Leko is door de politie meegenomen voor verhoor en ook ex-Anderlecht-manager Herman van Holsbeeck moet zich melden bij de politie. Naast voetballers heeft Mogi Bayat namelijk ook een aantal trainers in zijn portefuille.

Matchfixing

Daarnaast zou er ook sprake zijn van matchfixing. Ook een aantal Belgische scheidsrechters zouden zijn opgepakt, waaronder Bart Vertenten. Justitie wil verder nog geen details naar buiten brengen.

Bart Vertenten.