Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Animo voor griepprik weer afgenomen

DEN HAAG (ANP) - De animo voor de griepprik blijft afnemen. Nog maar de helft van de Nederlanders met een hoog risico op complicaties bij griep haalde afgelopen jaar de griepprik. Tien jaar eerder was dit nog 72 procent, maakte gezondheidsinstituut Nivel bekend.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

,,Sinds 2008 daalt het aantal personen dat gevaccineerd wordt elk jaar met een paar procent'', aldus het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg.

Mensen boven de 65 jaar met een hoog risico op complicaties door een medische aandoening laten zich het vaakst vaccineren. Van hen haalde 70 procent vorig jaar de griepprik. Jaarlijks worden mensen met bepaalde chronische aandoeningen en zestigplussers door hun huisarts uitgenodigd voor de griepvaccinatie.

Het onderzoek van Nivel is gebaseerd op 800.000 patiënten uit 205 huisartspraktijken in Nederland.

Nederland werd vorig jaar bijzonder hard getroffen door de griep. De griepepidemie duurde twintig weken, meer dan twee keer zo lang als gemiddeld. Op dit moment worden nog maar weinig mensen in ons land geteisterd door het virus opgelopen, blijkt uit cijfers van Nivel.