Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Beslag op tientallen taxi's dubieuze bedrijven

DEN HAAG (ANP) - Tijdens recente acties tegen dubieuze taxibedrijven rond Amsterdam en Schiphol heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) al tientallen taxi's in beslag genomen. De inspectie verdenkt zo'n twintig bedrijven, die samen honderden taxi's bezitten, ervan dat ze veel regels aan hun laars lappen. Het onderzoek loopt nog, maar een woordvoerster zegt dat er duidelijke signalen zijn dat sprake is van een groeiend probleem.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

,,We hebben na signalen uit de sector, van onze eigen inspecteurs en politiemensen nader onderzoek gedaan. Daaruit bleek dat dit een groeimarkt is en die willen we aanpakken'', zegt de woordvoerster. Daarom is de afgelopen twee weken een ,,grootscheepse actie'' in gang gezet in samenwerking met politie, justitie en de Belastingdienst.

De taxibedrijven waar het hier om gaat, lijken ,,aan de voorkant'' hun zaken netjes op orde te hebben, zegt de woordvoerster van de ILT. ,,Ze staan ingeschreven als taxibedrijf en hebben een vergunning.'' Maar zodra ze aan de slag gaan, blijkt er veel mis.