Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Frankrijk pas laat gelijk tegen IJsland

GUINGAMP (ANP) - Frankrijk heeft in een oefenduel met IJsland in Guingamp ternauwernood een pijnlijke nederlaag voorkomen. De wereldkampioen, met tal van sterren aan de aftrap, keek lang tegen een 2-0-achterstand aan, maar dankzij twee late doelpunten werd het alsnog 2-2. De gelijkmaker, in de slotminuut, werd vanaf de strafschopstip gemaakt door Kylian Mbappé.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Coach Didier Deschamps begon met onder meer doelman Hugo Lloris, verdediger Raphaël Varane, middenvelder Paul Pogba en de aanvallers Antoine Griezmann en Olivier Giroud in de basis. Birki Bjarnason had IJsland voor rust op voorsprong gezet. Na een klein uur verdubbelde Kári Árnason de voorsprong. Deschamps ging wisselen en bracht onder anderen Mbappé, Thomas Lemar en Dimitri Payet. Bij IJsland kwam onder meer AZ'er Albert Gudmundsson in het veld. Kort voor tijd maakte IJslander Hólmar Örn Eyjolfsson een eigen doelpunt, kort daarop benutte Mbappé een strafschop.

Dinsdag speelt Frankrijk in Parijs tegen Duitsland in een wedstrijd voor de Nations League. Volgende maand komen de Fransen, eveneens voor die nieuwe landencompetitie, naar de Rotterdamse Kuip.