Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De populariteit van 50-plus missverkiezingen

Dat leeftijd slechts een getal is en niets zegt over hoe je je voelt of in het leven staat, moge duidelijk zijn. We blijven langer gezond en worden ouder, zodat 50-plus inmiddels het nieuwe 30-plus is.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De populariteit van 50-plus missverkiezingen

Dat leeftijd slechts een getal is en niets zegt over hoe je je voelt of in het leven staat, moge duidelijk zijn. We blijven langer gezond en worden ouder, zodat 50-plus inmiddels het nieuwe 30-plus is. Geen wonder dat er dus steeds meer missverkiezingen voor vrouwen van een zekere leeftijd opduiken.

Maar een getal

Door toenemende welvaart, betere medische zorg en meer aandacht voor wat we eten en drinken blijven we met zijn allen steeds langer gezond en worden we gemiddeld genomen dus ook steeds ouder. Rond 1860 lage de gemiddelde levensverwachting in Nederland bijvoorbeeld op slechts 37 jaar. Niet zozeer het zware arbeidersbestaan of de slechte hygiëne, maar vooral de extreem hoge kindersterfte droeg bij aan die lage levensverwachting. Een vrouw werd in die tijd zo'n 73 jaar oud, maar was dan wel écht helemaal op. Mannen moesten het vaak met een paar jaar minder doen. Anno 2018 ligt de gemiddelde levensverwachting door afgenomen kindersterfte een stuk hoger voor zowel mannen (80,1 jaar) als voor vrouwen (83,3 jaar). Het aantal 100-plussers in ons land is in de voorbije twintig jaar zelfs verdubbeld naar een kleine 2500. Vroeger was je op je 50ste oud en op je 65ste bejaard, tegenwoordig begint het leven dan pas. Logisch dat de vijftigers en zestigers van nu zich dan ook graag laten zien. Op straat, in het nachtleven, maar ook middels heuse missverkiezingen voor 50-plussers.



Miss Over Italia

Een van de bekendste missverkiezingen voor senioren is de Italiaanse Concorso internazionale di Bellezza Miss Over ook wel bekend als de Miss Over Italia. Deze verkiezing of 'pageant' zoals men dit fenomeen in bakermat de Verenigde Staten kent, bestaat uit een aantal categorieën. Zo is er de Miss Baby Over, voor vrouwen van 29 tot 39 jaar, de Miss Over Anita, voor vrouwen van 39 tot en met 49 jaar, de Miss Over 50 voor vrouwen van 50 tot en met 59 jaar en de Miss Over...

Issima, voor vrouwen ouder dan 60 jaar. In winkelcentra in verschillende Italiaanse steden vinden eerst voorverkiezingen plaats, waarna de regionale winnaars zich in de landelijke finale in verschillende ronden van hun beste kant moeten laten zien. Onder toezicht van een deskundige jury mogen de dames in de verschillende categorieën zichzelf aan het publiek presenteren, waarbij natuurlijk ook de fameuze bikinironde niet mag ontbreken...

Wil je het hele artikel over de 50 plus missverkiezingen lezen?  De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel met daarin nog veel meer moois! Ook is die hier te bestellen.  Alleen benieuwd naar dit artikel? Lees dit artikel dan op Blendle..