Almere City FC verspeelt twee punten

VOLENDAM (ANP) - Koploper Almere City FC heeft na vier achtereenvolgende zeges punten verspeeld in de Keuken Kampioen Divisie. Het elftal van trainer Michele Santoni kwam bij FC Volendam niet verder dan 2-2.

Alle doelpunten vielen in het laatste kwart van de wedstrijd. Nick Doodeman bracht Volendam in de 72e minuut op voorsprong. Kevin Luckassen sloeg enkele minuten later met een intikker van dichtbij terug. De Griek James Efmorfidis kopte Almere in de 83e minuut op voorsprong. Doodeman zorgde er uit een vrije trap voor dat Volendam alsnog een punt overhield aan het duel.

Almere heeft na negen wedstrijden twintig punten. Achtervolgers Go Ahead Eagles (thuis tegen Roda JC), FC Twente (thuis tegen MVV Maastricht) en Sparta Rotterdam (thuis tegen Sc Cambuur) kunnen zondag bij winst allemaal op gelijke hoogte met de koploper komen.