Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

TomTom verhoogt verwachtingen

AMSTERDAM (ANP) - Navigatiedienstverlener TomTom is positiever gestemd over de financiële prestaties dit jaar. Het bedrijf verhoogde bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers zowel de winst- als de omzetverwachting. Recent afgesloten overeenkomsten met automakers als Peugeot-moeder PSA en BMW helpen het bedrijf vooruit, aldus topman Harold Goddijn.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

TomTom gaat voor het hele jaar nu uit van een omzet van 850 miljoen euro. Eerder werd gerekend op circa 825 miljoen euro. De aangepaste winst per aandeel werd met 0,05 euro verhoogd tot minstens 0,35 euro. Naast de stijgende omzet, speelt ook de verbeterde winstmarge TomTom hier in de kaart.

De onderneming verwacht uiterlijk in het eerste kwartaal volgend jaar, maar mogelijk eerder, meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over zijn divisie Telematics. TomTom onderzoekt de strategische opties voor het onderdeel dat zich onder meer bezighoudt met voertuigvolgsystemen. Volgens het bedrijf is er de nodige belangstelling van partijen die Telematics over willen nemen.