Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Niemand in Slotervaart meldde zich ziek'

AMSTERDAM (ANP) - Geen enkele zorgmedewerker van het financieel noodlijdende Slotervaartziekenhuis heeft zich woensdag ziek gemeld. ,,Al het personeel is gekomen. Er zijn zelfs medewerkers die vandaag vrij waren en belden: redden we het allemaal of moet ik komen'', zegt Petra Meijer, voorzitter van de ondernemingsraad van MC Slotervaart.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De medewerkers zijn volgens haar wel erg verdrietig. ,,Dit is een organisatie waar mensen al heel lang werken. Zij kunnen zich niet voorstellen dat ze straks misschien niet meer met elkaar werken'', aldus Meijer. Volgens haar zet juist nu iedereen de schouders eronder in de hoop dat het ziekenhuis op een of andere manier een doorstart maakt.

Ook patiënten zijn bezorgd. ,,We krijgen vragen als: wat als het straks wel dichtgaat? Waar moeten we dan naartoe? Maar daar hebben we nu geen antwoord op. We weten het niet''.

Uitstel van betaling

MC Slotervaart en de IJsselmeerziekenhuizen kregen woensdag uitstel van betaling. Daardoor is het niet duidelijk of de salarissen van deze maand aan het personeel worden uitbetaald. Bij het Slotervaartziekenhuis werken 1200 mensen.

Omroep Flevoland meldde dat uitzendbureaus verpleegkundigen hebben teruggetrokken uit de MC IJsselmeerziekenhuizen. Het zou om minstens twee bedrijven gaan die hun personeel sinds woensdag niet meer inzetten. Een woordvoerder van de MC Groep kon het bericht niet bevestigen. ,,De zorg wordt gecontinueerd, we hebben geen afdelingen gesloten. Inhoudelijk kan ik er op dit moment verder niets over zeggen''.