Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kroongetuige in hoger beroep Tommy van der Burg-zaak

Het Openbaar Ministerie heeft opnieuw een deal gesloten met een kroongetuige in de zaak van Tommy van der Burg die bij de Van der Valk in Eindhoven werd doodgeschoten.

Kroongetuige in hoger beroep Tommy van der Burg-zaak

Het nieuws komt van De Telegraaf, die de advocaat van een van de verdachten heeft gesproken: Patrick V.. De veroordeelde schutter, die in eerste aanleg tot maar liefst 22 jaar is veroordeeld voor het liquideren Van der Burg (foto boven). De nieuwe getuige zou over meer dan alleen de Tommy van der Burg willen verklaren. Daarbij zou het tevens om moordzaken in Nijmegen en Rotterdam gaan.

Eerste aanleg

Aanstaande maandag dient een pro-formazitting in Den Bosch rond het hoger beroep. Het OM zegt tijdens de zitting nader in te gaan op de nieuw ingebrachte getuige. Het is een opmerkelijke zet van het OM, zo benadrukt advocaat Nico Meijering in De Telegraaf. De twee verdachten in deze zaak zijn namelijk al veroordeeld in eerste aanleg. Patrick V. werd tot 18 jaar veroordeeld, maar kreeg er 4 jaar bovenop vanwege een andere zaak. Monique G. werd tot zes jaar veroordeeld.

Ex-partner

Echter, het motief van de moord op Van der Burg is nooit opgehelderd. Hij was een bekende naam in het criminele milieu. Ruzie in de onderwereld kan de aanleiding zijn geweest maar ook een relatieconflict is een mogelijke reden. Monique G. zou enige tijd een relatie met Van der Burg hebben gehad maar óók met Patrick V.

Uit een rechtbankverslag van destijds: 'Monique G. was financieel nog afhankelijk van Patrick. Hij kwam iedere week nog een paar keren bij haar en bleef dan slapen. Justitie heeft sms'jes van de twee waarin V. aangeeft dat hij zich verraden voelde. Ook zijn er appjes tussen Monique en haar schoonzus. Hierin schrijft ze dat ze haar ex (Patrick) nog nooit zo kwaad had gezien.''