Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Debuutfilm Wouterlood naar festival Berlijn

BERLIJN - De Nederlandse jeugdfilm Mijn bijzonder rare week met Tess van regisseur Steven Wouterlood is geselecteerd voor het Filmfestival van Berlijn, dat in februari plaatsvindt. De productie draait in het programma Generations, waarvoor jeugdfilms worden geselecteerd, en maakt kans op een Glazen Beer. Dat maakte de organisatie woensdag bekend.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De film is gebaseerd op het gelijknamige en bekroonde boek van Anna Woltz en het scenario is geschreven door Laura van Dijk. Mijn bijzonder rare week met Tess gaat over de jongen Samuel die tijdens een vakantie op Terschelling Tess ontmoet. Hij besluit haar te helpen met een groot plan dat ze heeft opgezet. Tess heeft haar biologische vader opgespoord en naar het eiland gelokt om hem te testen. Onder anderen Jennifer Hoffman, Hans Dagelet, Terrence Schreurs en Julian Ras zijn te zien in de familiefilm, die eind 2019 in de Nederlandse bioscopen te zien is. De hoofdrollen zijn voor Sonny Coops van Utteren en Josephine Arendsen.

"De Berlinale is voor de familie- en jeugdfilm het belangrijkste internationale podium", zegt Wouterlood. "Dat mijn debuutfilm daar in wereldpremière gaat, is een droom die uitkomt. Ik ben ongelooflijk trots op deze film en het hele productieproces. Het is wat mij betreft een gelaagde en hartverwarmende film geworden, bedoeld voor kinderen én volwassenen."

Regisseur Wouterlood en productiehuis BIND maakten samen een aantal korte films die veel bekroond werden. Alles mag won een Emmy Award, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijs, en een TIFF Kids Award op het festival van Toronto. De tv-serie Alleen op de wereld ontving een nominatie voor een Emmy en was in de race voor een Prix Jeunesse, de belangrijkste Europese prijs voor jongerentelevisie.