doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Spaanse politie pakt Camorra-clan op

Italiaanse groepering zou betrokken zijn bij de diefstal van een grote partij drugs.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Spaanse politie pakt Camorra-clan op

Zo'n veertien leden van de Italiaanse Maranella-clan binnen de Camorra zijn opgepakt in Spanje nadat ze een partij drugs hadden gestolen en die via vendors op straat waren gaan verkopen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het onderzoek naar de groepering gaat verder dan alleen een recente ripdeal. De Maranella-clan zou zich over een langere periode hebben bezig gehouden met diefstal, drugshandel en geweld. De groep zou beschikken over een lijn waarmee via Campo de Gibraltar hasj kon worden binnen getrokken. Daarbij zou worden samengewerkt met Engelsen. Van daar uit werd de hasj naar Rome gebracht, waar de zeepjes in handen kwamen van straatdealers.

Volgens de Guardia Civil is met deze reeks arrestaties een van de meest gewelddadige organisaties aan de Spaanse kust aangepakt. De Maranella-clan zou ondermeer goed zijn voor drie ontvoeringen.

In Manilva, bij Malagá zouden twee Italianen zijn gekidnapt. Elders zou een Spaanse drugsdealer zijn mishandeld en zijn ontvoerd.

Onder de gearresteerden bevinden zich Italianen maar ook Britten, Spanjaarden, Roemenen en mensen uit de Dominicaanse Republiek. De leiding zou in handen zijn van een vader en een zoon van Italiaanse nationaliteit.

Tijdens het hele Maverick-II onderzoek is meer dan een halve ton hasj aangetroffen bij verschillende aanhoudingen in Spanje, Italië en Frankrijk.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws