Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Napels opgeschrikt door nieuwe dubbele Camorra-moord

Twee soldaten van de maffia gedood in conflict tussen de Lo Russo en de Napello-clans.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De Italiaanse criminelen Antonio Mele (57) en Biagio Palumbo (53) zijn afgelopen woensdag geliquideerd in de straten van Napels. De hit vond plaats in Miano, een door werkloosheid geteisterde buurt naast het beruchte 'Scampia'. 

Lo Russo-clan

De moordenaars wachtten geduldig op hen, misschien gewaarschuwd door een 'specchiettista' - een verklikker -  die hun aanwezigheid in de buurt meldde. Ze postten bij het huis van een van de twee, wachtten tot de auto geparkeerd werd en naderden daarna snel, met wapens in de hand. Vervolgens: ten minste 12 schoten. Antonio Mele en Biagio Palumbo, de twee mannen die woesndag in Napels-Miano zijn geslacht, zijn mogelijk gedood als gevolg van een conflict dat uitbrak door een reeks arrestaties binnen de Lo Russo-clan, die in dit gebied al decennialang de onbetwiste baas is. De gedode mannen zouden tot de Napello-clan behoren.

@backlink(166349)

Koplampen

De dodelijke beschieting vond plaats rond 19.00 uur woensdagavond. De onderzoekers twijfelen niet: deze 'regen van vuur' draagt de handtekening van de Camorra en de twee slachtoffers waren de aangewezen doelen. Bij aankomst op de plaats delict bij een verkeerskruispunt vond de politie de Peugeot van Palumbo met de koplampen nog steeds verlicht. De site was bezaaid met kogels.

Het incident vond plaats in een week waarin de Nederlandse politie een Camorra-lid arresteerde in Amsterdam. Het is niet duidelijk of dat iets met deze liquidatie te maken heeft.