Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ajax - Real Madrid onder Poolse leiding

AMSTERDAM (ANP) - De eerste ontmoeting tussen Ajax en Real Madrid in de achtste finales van de Champions League staat woensdag onder leiding van Szymon Marciniak. De Europese bond UEFA heeft de Poolse scheidsrechter aangesteld voor de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Ajax kwam de 38-jarige Pool in 2017 ook al tegen in de halve finale van de Europa League tegen Olympique Lyon. De Fransen wonnen de return toen weliswaar met 3-1, maar Ajax plaatste zich dankzij de eerdere zege in Amsterdam (4-1) voor de finale.

Marciniak krijgt op het veld in de ArenA hulp van drie landgenoten, twee grensrechters en een vierde official. Ook zit een Pools arbitrageteam achter de videoschermen om Marciniak indien nodig van advies te voorzien. De UEFA heeft de VAR vervroegd ingevoerd in de Champions League. Het was de bedoeling dat dit pas volgend seizoen zou gebeuren, maar videoarbitrage wordt nu al vanaf de knock-outfase gebruikt. In het stadion krijgen de toeschouwers bij een ingreep van de VAR de beelden op de grote schermen te zien.