Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Trefzekere' Van Beek tikt records aan

GRONINGEN (ANP) - Sven van Beek speelde tot dusver alleen voor Feyenoord, maar de verdediger heeft inmiddels al wel voor zeven clubs in de eredivisie gescoord. In het uitduel zondag met FC Groningen nam hij de eerste treffer van de thuisclub voor zijn rekening. Van Beek gleed in de 26e minuut de bal uit een voorzet van Thomas Bruns in eigen doel.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Eerder kwam hij ook al voor ADO Den Haag, AZ, De Graafschap, Excelsior en sc Heerenveen tot scoren. Voor zijn eigen club Feyenoord bracht Van Beek vooralsnog drie doelpunten op zijn naam, meldt databureau Gracenote.

Met goals voor zeven clubs is Van Beek nu mede-recordhouder in de eredivisie. Tien spelers deden dat eerder ook. Van dat tiental waren er vier zonder eigen doelpunt. Van Beek is sowieso de enige speler, die slechts voor één club uitkwam.

Eigen doelpunt

Van Beek maakte in Groningen zijn zesde eigen doelpunt. Daarmee is hij nu met Marília (ex-Sparta) mede-recordhouder in de eredivisie.

Van Beek is nu ook de speler die tegen doelman en clubgenoot Kenneth Vermeer het meest heeft gescoord in de eredivisie (vijf goals).