Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Juncker geschokt door Hongaarse campagne

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie is geschokt door een Hongaarse campagne waarin voorzitter Jean-Claude Juncker ervan wordt beschuldigd Hongarijes veiligheid in gevaar te brengen door migratie te bevorderen. Junckers woordvoerder spreekt van een ,,lachwekkende samenzweringstheorie’’.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

,,Er is geen complot, Hongaren hebben recht op feiten, geen fictie’’, aldus de zegsman. ,,Het is niet waar dat de EU nationale grensbescherming ondermijnt, integendeel.’’ Lidstaten bepalen zelf hoe ze omgaan met legale migratie, voegt hij daaraan toe.

Op de Hongaarse posters is Juncker te zien met de Amerikaanse-Hongaarse filantroop George Soros, die de regering-Orban al langer als een vijand beschouwt. Ze willen met verplichte migrantenquota komen en het recht van lidstaten op grensbescherming verzwakken, staat erbij.

In eerdere campagnes nam de eurosceptische Hongaarse regering Brusselse politici als GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini, de Liberaal Guy Verhofstadt en vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie al onder vuur.