Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tesla-baas weer in de fout met tweet

PALO ALTO (ANP/BLOOMBERG) - Elon Musk heeft zichzelf wederom in verlegenheid gebracht met een bericht op Twitter. De topman van automaker Tesla was dit keer te snel met het versturen van een bericht op het sociale medium. Daardoor stond een tijdlang een te rooskleurige prognose voor het aantal geproduceerde elektrische auto's van het merk online.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In de eerste tweet, die pas na enkele uren werd geschrapt, schreef Musk dat Tesla dit jaar 500.000 auto's zal afleveren. Dat terwijl het bedrijf in eerdere presentaties voor beleggers nog van 400.000 exemplaren in 2019 sprak.

Uiteindelijk zag Musk zijn fout in en verwijderde hij het bericht. Naar eigen zeggen wilde hij schrijven dat het jaarlijkse productietempo van Tesla eind dit jaar op een half miljoen per jaar ligt. ,,Voor dit jaar gaan we nog altijd uit van circa 400.000 leveringen'', lichtte hij toe in een nieuwe tweet.

Vorig jaar veroorzaakte Musk nog veel ophef met een tweet waarin hij ten onrechte beweerde dat Tesla van de beurs zou worden gehaald. Het bericht, waarin hij bovendien stelde dat de financiering rond was, leverde hem een boete bij beurswaakhond SEC op wegens misleiding van beleggers. Ook moest hij zijn functie als voorzitter van Tesla opgeven.