Lyon uitgeschakeld in Franse beker

LYON (ANP) - Olympique Lyon is uitgeschakeld in de halve finales van het Franse bekertoernooi. Stade Rennes zegevierde in Lyon met 3-2. International Memphis Depay kon als invaller bij de thuisploeg, in de zeventigste minuut, de pijnlijke aftocht niet voorkomen.

De bezoekers kwamen vlak voor de rust op voorsprong door een treffer van M'Baye Niang. Bertrand Traoré maakte kort na de rust gelijk. Benjamin André (1-2) en Moussa Dembélé (2-2) kwamen daarna eveneens tot scoren. Rami Bensebaini zorgde in de 81e minuut voor de verrassende winst.

Lyon staat derde in de Franse competitie, Stade Rennes negende. Afgelopen vrijdag won Lyon nog met 0-1 in Rennes. Depay werd in dat duel als basisspeler in de 84e minuut gewisseld. Kenny Tete, die onlangs bij Oranje geblesseerd raakte, ontbrak opnieuw bij Lyon.

Clubpresident Jean-Michel Aulas zei na afloop dat hij het beoogde, nieuwe contract voor Lyon-trainer Bruno Genesio nog even terug in de la had gelegd. ,,Als we de bekerfinale hadden bereikt en we waren in de top drie geëindigd in de competitie, dan had hij voor twee jaar kunnen bijtekenen. Dat kan echter altijd nog, later dit seizoen.''

Paris Saint-Germain speelt woensdag in de andere halve finale thuis tegen FC Nantes.