Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Son is de gelukkigste man op aarde na primeur

LONDEN (ANP) - De Zuid-Koreaanse aanvaller Son Heung-min heeft zichzelf de geschiedenisboeken in geschoten. De nummer 7 van Tottenham Hotspur maakte woensdagavond het eerste officiële doelpunt in het nieuwe stadion van zijn club, dat is verrezen op de plek van het oude White Hart Lane. ,,Ik ben de gelukkigste man op aarde'', zei Son na de zege op Crystal Palace (2-0).

De Zuid-Koreaan opende 10 minuten na rust de score, met een schot met links vanaf de rand van het strafschopgebied. Hoewel de bal nog van richting werd veranderd door de inglijdende aanvoerder Luka Milivojevic van Crystal Palace, kreeg Son het doelpunt wel op zijn naam. ,,Het voelt geweldig, dit was een heel speciaal moment. Ik ben trots om in dit shirt in dit stadion te spelen. De sfeer was ongelooflijk mooi, ik had kippenvel na mijn goal'', zei de Aziaat, wiens eerste doelpunt in de Premier League in 2015 ook al tegen Crystal Palace was.