Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Oranje zakt naar plek 16 op wereldranglijst

ZÜRICH (ANP) - Het Nederlands elftal heeft op de wereldranglijst een kleine terugval gemaakt. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman staat nu op de zestiende plaats, omdat Duitsland dankzij het gewonnen onderlinge EK-kwalificatieduel in Amsterdam (2-3) voorbij kwam zetten. Oranje deelde sinds november vorig jaar de veertiende plek met Zweden.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De ploeg van Koeman opende afgelopen maand de kwalificatiereeks die moet leiden naar het EK van volgend jaar met een klinkende zege op Wit-Rusland (4-0). Drie dagen later ging Oranje in de Johan Cruijff ArenA in de laatste minuut onderuit tegen Duitsland. De 'Mannschaft' klom daardoor op de mondiale ranglijst van plek zestien naar dertien.

België staat nog steeds aan kop, gevolgd door wereldkampioen Frankrijk en Brazilië. Engeland nam de vierde plek over van Kroatië, Uruguay verdrong Portugal van de zesde plaats.

Oranje komt in juni weer in actie, bij de finaleronde van de Nations League in Portugal. De ploeg van Koeman neemt het in de halve finale op tegen Engeland.