Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rosario als enige PSV-middenvelder onomstreden

EINDHOVEN (ANP) - Na de moeizame maand februari, met puntenverlies tegen FC Utrecht (2-2), sc Heerenveen (2-2) en Feyenoord (1-1), sloeg Mark van Bommel aan het twijfelen. De trainer van PSV hecht aan vastigheden en automatismen, maar moest iets veranderen om het middenveld weer aan het draaien te krijgen. Welke variant hij ook probeerde, één speler bleef altijd in het basiselftal staan. Pablo Rosario is in zijn eerste seizoen als volwaardige speler van de A-selectie al direct onomstreden.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

,,Ik ben blij met het vertrouwen. Ik kan wel zeggen dat het lekker gaat dit seizoen'', aldus Rosario donderdag na de zege van 4-0 op PEC Zwolle. PSV nam daardoor weer twee punten voorsprong op Ajax.

Van Bommel slachtofferde eerst Gastón Pereiro. Tegen VVV raakte ook Jorrit Hendrix even zijn basisplaats kwijt. Michal Sadilek en Mohammed Ihattaren kregen ook de kans, maar zaten tegen PEC weer op de bank. De laatste vijf duels zag het middenveld, op Rosario na, er elke keer anders uit.

Titelstrijd

,,Het maakt mij niet zoveel uit met wie ik samen speel. De jongens op de bank weten precies wat ze moeten doen. Dat zie je ook als ze de wedstrijd in komen. Ze schroeven het niveau alleen maar op. Dat hebben we ook nodig'', zegt Rosario, die met de ruime overwinning de pijnlijke nederlaag tegen Ajax van zondag (3-1) weer een beetje kon vergeten. ,,Natuurlijk ben je teleurgesteld als je tegen tien man de wedstrijd nog verliest. Dat mag ons niet gebeuren. Uiteindelijk moet je verder. De dag erna hebben we nog even nagetreurd, maar daarna is er een streep onder gezet. Het is prettig dat we weer eens ruim gewonnen hebben. Dat geeft vertrouwen.''

Met nog zes speelronden op het programma neemt de spanning de komende weken toe. Grote vraag is hoe de relatief jonge PSV'ers met die situatie omgaan. Jongens als Rosario, Denzel Dumfries en Angeliño hebben zich nog niet eerder in deze situatie begeven. ,,Ik heb geen last van extra spanning. Het hoort bij het voetbal. Wij moeten ons focussen op onze wedstrijden. Dat begint nu met voor ons zondag de ontmoeting met Vitesse. Dat is nu het volgende doel'', vertelt Rosario, die dit seizoen ook zijn debuut bij het Nederlands elftal beleefde. In de voorbije interlandperiode trokken hij en de andere PSV-internationals bij Oranje ook op met de spelers van Ajax. ,,Natuurlijk ben je wel met de titelstrijd bezig, maar het ging er bijna niet over. Het was vooral vriendelijk, je bent dan toch teamgenoot van elkaar.''