Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

FC Utrecht en Vitesse komen niet tot scoren

UTRECHT (ANP) - Het duel tussen de subtoppers FC Utrecht en Vitesse is onbeslist geëindigd. De wedstrijd in de Galgenwaard eindigde in 0-0, nadat door ingrijpen van de VAR aan beide kanten een doelpunt was afgekeurd wegens buitenspel. FC Utrecht blijft daardoor vijfde met drie punten meer dan nummer zeven Vitesse.

De ploeg van coach Dick Advocaat wilde zich thuis revancheren van de forse nederlaag van een week eerder bij ADO Den Haag (5-0). Tegen Vitesse, dat het zonder coach Leonid Sloetski moest doen na een schorsing wegens commentaar op scheidsrechter Serdar Gözübüyük, lukte dat maar moeizaam.

In de eerste helft werd een doelpunt van Sander van de Streek afgekeurd. Vooral in de tweede helft kreeg Vitesse de betere kansen. Een kopbal van Jake Clarke-Salter leek Vitesse in de slotfase alsnog de zege te bezorgen, maar ook die treffer ging niet door wegens buitenspel.

Bij FC Utrecht viel Willen Janssen geblesseerd uit. De aanvoerder leek last te hebben van een knie, nadat hij verkeerd terecht was gekomen na een duel.