Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verstappen vierde door tijdstraf in Monaco, Hamilton wint

Max Verstappen is door een tijdstraf door een incident in de pits met Valtteri Bottas vierde geworden nadat hij als tweede over de streep kwam in Monaco achter winnaar Lewis Hamilton.

Verstappen Monaco

Verstappen had een goede start. Keek ook even om het hoekje bij Bottas, maar was verstandig en liet zichzelf en de Fin in leven. Vooraan bleef alles dan ook zoals we waren begonnen. Daar achter wist Ricciardo wel Magnussen te pakken. Kyvat had een slechte start en verloor meteen twee plekken. 

Charles Leclerc reed zichzelf meteen naar voren naar P13. Hij pakte daarbij Lando Norris knap in de hairpin. Het duurde vervolgens een ronde of drie voor hij Grosjean ook voorbij was. De actie die de voor eigen publiek rijdende Leclerc daarvoor nodig had verdiende vooral applaus. Een ronde later probeerde hij het opnieuw bij de één na laatste bocht, maar nu eindigde het in tranen. Leclerc raakt Hülkenberg en liep een lekke band op. Uiteindelijk maakte hij zelf zoveel schade aan zijn auto op zijn weg naar de pits dat hij het tien ronden later voor gezien hield. 

Door de situatie met Leclerc kwam er wel een safety car. De top vier koos er dan ook meteen voor om de pits in te duiken. Daar pakte Verstappen de tweede plek. Als ging dat wel met een ‘unsafe release’. Even raakte Bottas en Max elkaar dan ook. De Nederlander kreeg er vijf seconden tijdstraf voor. 

Op wat incidentjes na was het daarna vooral een optocht. Een optocht met wel veel spanning vooraan want Verstappen zat constant binnen DRS afstand van Hamilton. In de laatste tien ronden kreeg de Nederlander daar nog een agressievere motorstand bij, maar ook daarmee kon hij de Brit niet passeren. Hij probeerde het nog wel één keer, maar kwam net tekort en raakte daarbij Hamilton op zijn achterwiel. Door zijn tijdstraf viel Verstappen uiteindelijk terug naar P4 en liet hij het podium mis. 

Lewis Hamilton was na 78 ronden rijden opgelucht dat het voorbij was. Zijn banden hadden het al een tijdje begeven, maar het team wilde hem niet laten stoppen. Het leidde tot vermakelijke radio, maar ook tot de overwinning voor Vettel, Bottas, Verstappen, Gasly, Sainz, Kyvat, Albon, Ricciardo en Grosjean. Daarmee is er voor het eerst dit jaar geen één tweetje van Mercedes.