Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Max Verstappen krijgt verbeterde motor in Frankrijk

Afgelopen weekend vervulde Max Verstappen een bijrol tijdens de Grand Prix van Canada. Dat gaat hopelijk de volgende race veranderen, want Max krijgt een nieuwe motor.

Max Verstappen krijgt verbeterde motor in Frankrijk

Honda

Red Bull en Honda hebben namelijk aangekondigd dat tijdens de Grand Prix van Frankrijk Max Verstappen en zijn teamgenoot Pierre Gasly de beschikking hebben over een nieuwe motor. Dat is hard nodig aangezien de Red Bull op vermogen flink werd afgetroefd door Ferrari en Mercedes. Zelfs Renault kwam een stukje dichterbij op het circuit dat bekend staat om zijn lange rechte stukken.

Problemen

De motorwissel gaat waarschijnlijk wel voor problemen zorgen later in het seizoen. Teams mogen namelijk maar drie motoren per seizoen gebruiken. Met de update zit Red Bull al op de derde motor terwijl het nog geen eens op de helft van het seizoen zit. Na Frankrijk zijn er nog dertien races. Dat wordt dus vanaf nu een gridstraf per nieuwe motorwissel. Voorafgaand aan het seizoen werd hier al rekening mee gehouden omdat Honda een grote inhaalslag wil maken om zo in de buurt te komen van Ferrari en Mercedes.

Updates

Naast de motor krijgt ook de Red Bull zelf updates. Waar het vorig jaar de wagen was met de meeste downforce, waardoor het team de Grand Prix van Monaco kon winnen, loopt het nu op dat gebied ook achter op Mercedes. Hopelijk zien we Max dit seizoen nog een race winnen. Tot nu zijn alle zeges voor Mercedes.