Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

FIFA vergist zich ook met kaartverkoop WK

PARIJS (ANP) - De wereldvoetbalbond FIFA heeft een bericht over de kaartverkoop voor het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk moeten verbeteren. Op dinsdag meldde de FIFA nog dat er inmiddels 1 miljoen tickets waren verkocht. Een dag later kwam de wereldvoetbalbond daar op terug.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Volgens de FIFA zijn er 1 miljoen tickets ''toegewezen''. Daar vallen ook alle kaarten onder waarvoor niet is betaald, onder meer voor de delegaties van de deelnemende teams, sponsors, waarnemers en medisch en technisch personeel. Hoeveel tickets er nu daadwerkelijk zijn verkocht aan de fans, heeft de FIFA nog niet bekendgemaakt. Op dinsdag waren er in totaal nog circa 300.000 kaarten beschikbaar.

Eerder moest de FIFA ook al een bericht over het aantal uitverkochte WK-duels corrigeren. Dat zijn er geen 20, zoals gemeld, maar tot dusver 14.

Nederland, dat dinsdag met 1-0 won van Nieuw-Zeeland, speelt zaterdag tegen Kameroen. In Valenciennes worden ten minste 13.500 Oranjefans verwacht. Voor het laatste groepsduel met Canada, op 20 juni in Reims, zijn 6100 tickets verkocht aan Nederlandse fans.