Uniek doelpunt Marta helpt Brazilië niet

MONTPELLIER (ANP) - De Braziliaanse Marta heeft met een doelpunt tegen Australië voor een unicum gezorgd. De 33-jarige vedette werd de eerste voetbalster die op vijf WK's ten minste een doelpunt heeft gemaakt. Marta bracht haar ploeg na een klein halfuur op voorsprong uit een strafschop. Het leverde Brazilië geen punten op, want na een 2-0-voorsprong werd met 3-2 verloren.

Voor Marta was het haar zestiende WK-treffer. Ze scoorde eerder op de toernooien van 2003, 2007, 2011 en 2015. Haar landgenote Cristiane zorgde in de 38e minuut voor de 2-0. Caitlin Foord, in de blessuretijd van de eerste helft, en Chloe Logarzo brachten Australië weer op gelijke hoogte waarna een eigen doelpunt van Monica in de 66e minuut het duel besliste.

Brazilië en Australië hebben in groep C allebei drie punten, net als Italië dat vrijdag tegen het nog puntloze Jamaica speelt.