Paraguay geeft voorsprong weg tegen Qatar

RIO DE JANEIRO (ANP) - Paraguay is het toernooi om de Copa América begonnen met een gelijkspel. In Rio de Janeiro gaf het team van bondscoach Eduardo Berizzo tegen Qatar een voorsprong van twee doelpunten weg: 2-2.

Óscar Cardozo benutte al na vier minuten spelen een strafschop voor Paraguay. Na een klein uur spelen verdubbelde invaller Derlis González de voorsprong. Qatar hield toch nog een punt aan het duel over. Halverwege de tweede helft zorgde Almoez Ali voor de 2-1. De gelijkmaker kwam in de 77e minuut op naam van Boualem Khoukhi.

In dezelfde poule won Colombia een dag eerder met 2-0 van Argentinië.

Sinds 1993 nodigt de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol steeds twee landen van buiten Zuid-Amerika uit voor het toernooi, waardoor het deelnemersveld uit twaalf ploegen bestaat. Dit keer zijn dat Japan en Qatar. Qatar organiseert in 2022 het eerstkomende wereldkampioenschap voetbal.