Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Magistrale Verstappen wint voor Oranjefans in Oostenrijk

Een fenomenale Max Verstappen heeft zondag voor de vele oranjefans op de Red Bull Ring de overwinning gepakt. Verstappen had een slechte start maar na de pitstop was Max magistraal.

Verstappen wint Oostenrijk

Verstappen heeft dit hele jaar al moeite met de start. In Oostenrijk was die alleen wel heel slecht voor de Nederlander. Alle Oranje fans zagen Max met moeite van zijn plek komen en hij verloor meteen vijf plaatsen. Sebastian Vettel daarentegen had een berestart. De Duitser pakte meteen Gasly, Verstappen en Giovinazzi voor P6. 

Leclerc liep aan het begin van de race uit en hield het vervolgens op zijn zachte soft band ook lang uit. Het was zelfs Bottas die op de mediums eerder binnenkwam. Verstappen en Vettel hadden toen Norris en Raïkkönen alweer te pakken voor P4 en P5.

De Nederlander kwam zelfs even aan de leiding door dat iedereen voor hem eerder stopte. Bij Vettel ging die stop verkeerd omdat de banden er niet waren en bij Hamilton duurde het langer door een nieuwe neus. De Nederlander kwam na de stop dan ook op P4 terecht.

Op de hardste band was Verstappen veruit de snelste. Hij kwam bij Vettel en twee ronden later had hij de Duitser te pakken. Hij lijnde zich perfect op in bocht drie en richting hoxht vier had hij P3. De jacht was daarna geopend richting Bottas. In ronde 56 was het zo ver. In bocht drie pakte hij de Fin. Het leidde tot gejuich bij de oranjefans. 

Het team riep over de boordradio: ‘Game on’. En dus was nadat was achterblijvers waren ingehaald de jacht geopend op Leclerc met nog tien ronden te gaan. Met nog vijf rondes te gaan kwam Max in DRS range. Even leek hij hem vier ronden voor het einde te pakken, maar Leclerc had na bocht drie de betere exit, maar een ronde later lukte het hem wel. En dus met nog drie ronde te gaan pakte Verstappen P1. 

Een ontzettend knappe overwinning van de Nederlander. Achter hem werd Leclerc tweede en Bottas werd derde. Vettel werd vierde voor Hamilton, Norris, Gasly, Sainz, Raïkkönen en Giovinazzi.