Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Negende titel ligt klaar voor Brazilië

RIO DE JANEIRO (ANP) - Brazilië begint zondag in Rio de Janeiro als grote favoriet aan de finale van de Copa América tegen Peru. Ook zonder de geblesseerde sterspeler Neymar redt het gastland zich vooralsnog prima op het kampioenschap van Zuid-Amerika. De ploeg van bondscoach Tite bleef ongeslagen op weg naar de finale en het doelsaldo van 10-0 in vijf duels zegt voldoende over de huidige kracht van de achtvoudig titelhouder.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Peru behoorde vooraf niet tot de kanshebbers. De ploeg van bondscoach Ricardo Gareca verloor in de groepsfase met 5-0 van Brazilië. Als één van de twee beste nummers drie ging de tweevoudige kampioen (1939 en 1975) toch door naar de knock-outfase waarin Uruguay (via strafschoppen) en titelhouder Chili (0-3) werden verslagen.

Die laatste stunt verleidde de Braziliaanse aanvoerder Dani Alves tot een pikante tweet: "Dat is klaar", meldde hij waarmee hij leek aan te geven dat de titel voor zijn ploeg nu al binnen was. Alves liet daarna echter snel weten dat hij het anders had bedoeld. Niettemin lijkt onderschatting zondag in Maracanã de grootste tegenstander van Brazilië, dat de voorgaande vier edities van de Copa América in eigen land steeds won.