Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zelfs Macron kan Groenen niet troosten

LYON (ANP) - Toen Jackie Groenen het podium opstapte voor de prijsuitreiking na de verloren WK-finale, hield de Franse president Emmanuel Macron haar even staande. Macron zag de tranen bij Groenen over de wangen biggelen en sprak de nummer 14 van Oranje even toe. "Hij zei "geweldig toernooi". Ik heb inderdaad ook een goed toernooi gespeeld", vertelt Groenen even later in de mixed-zone, nog steeds met roodomrande ogen. "Maar ik had 'm graag winnend willen afsluiten."

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De normaal gesproken altijd goedlachse middenveldster zat na het laatste fluitsignaal helemaal stuk. Terwijl bij veel ploeggenotes al berusting leek te zien en de trots overheerste over het succesvolle verloop van het WK, huilde Groenen tranen van verdriet. "Alles kwam eruit. Het is over. Natuurlijk was het een heel mooi toernooi. Maar als je in de finale staat, wil je die ook winnen. Voor mij is het heel erg teleurstellend. Iedereen is super trots. Bij mij komt dat vanaf morgen wel."

Koning Willem-Alexander sprak de voetbalsters in de kleedkamer van het Parc OL nog even toe. "Hij zei dat we het hele land trots hebben gemaakt en dat hij blij was dat hij hier mocht zijn. We hebben toen gezegd dat-ie vaker mag komen", aldus Groenen, een van de uitblinkers bij Oranje op dit WK.