Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Spreekbuis introduceert prijs voor slechtste tv-programma

Voortaan worden niet alleen meer de beste televisieprogramma's in het zonnetje gezet. In oktober, een dag voor het prestigieuze Gouden Televizier-Ring Gala, worden voor het eerst de TV Knollen voor slechtste tv-programma van het jaar uitgereikt. Dat kondigt mediaplatform en initiatiefnemer Spreekbuis maandag aan.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De nieuwe televisieprijzen zijn een afgeleide van De Loden Leeuw voor slechtste reclame en de internationale Razzie Awards voor slechtste film. Tijdens de eerste editie op 8 oktober worden er awards uitgedeeld in drie categorieën. Er is een juryprijs, een publieksprijs en eentje voor tv-blunder van het jaar.

"Dit ludieke prijzenfestival laat zien, dat programma’s die eigenlijk niet op de televisie horen, toch nog kans maken op een prijs", zegt Spreekbuis-uitgever Richard Otto. Hij vormt samen met columnist en cabaretier Vincent Bijlo en mediajournalist Maarten Hafkamp de jury.

Publiek dat mee wil stemmen kan volgens Spreekbuis denken aan programma's als VTBL, Celebrity Call Center, Love Island, House of Talent, JENSEN!, 6 Inside, DanceSing, Caveman, RTL Late Night of Zomer met Art. Suggesties kunnen worden opgestuurd naar tvknollen@spreekbuis.nl. Het meest ingezonden tv-programma wint de publieksprijs.