Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Olav Mal en Michiel Veenstra dingen mee naar Online Radio Award

Olav Mol, Michiel Veenstra en Domien Verschuuren zijn genomineerd voor een Online Radio Award. Ze zijn genomineerd in de categorie Beste Presentator, net als Chris Bergström, Kyra Kay van de Watering en Tim op het Broek. Dat is donderdagochtend bekendgemaakt in Jeroen van Inkels ochtendshow Je Dag is Goed op NPO Radio 5.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In de categorie Beste Online Podcast zijn F1 aan tafel, Man Man Man de podcast, Trust Nobody, De Krokante Leesmap en Echte Jan genomineerd. Bij de nominaties voor de categorie Online Station zijn 192 Radio, 40UP, Grand Prix Radio, KINK en Olympia Radio genomineerd.

De Online Radio Awards worden voor de tweede keer keer uitgereikt aan online radio- en podcastmakers. Bij de categorieën Online Station, Podcast en Presentator met het meeste aantal publieksstemmen zijn genomineerd, enkel Kyra Kay van de Watering is nog in de race dankzij een wildcard. De vakprijs voor Online Radio Ambassadeur wordt geheel door de jury bepaald. De prijzen zijn in het leven geroepen op initiatief van de stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en mediaplatform Spreekbuis.nl.

Zevenkoppige jury

De genomineerden zijn voor het overgrote deel verkozen door het publiek, maar de winnaars worden uiteindelijk aangewezen door een zevenkoppige jury. Onder anderen radio- en tv-maker Erik de Zwart, presentatrice Amber Brantsen en cabaretier Vincent Bijlo hebben daarin zitting.

De prijzen worden op 9 oktober uitgereikt. De presentatie van de awardshow is in handen van Jeroen Nieuwenhuize.