Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zuckerberg ontmoet Donald Trump in Witte Huis

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag "een goed en constructief gesprek" gehad met Facebookbaas Mark Zuckerberg. De twee ontmoetten elkaar in het Witte Huis.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Zuckerberg is in Washington om te praten met beleidsmakers en naar hun zorgen te luisteren", staat in een verklaring van Facebook. De twee spraken onder anderen over dat Trump na zijn verkiezingszege zei dat Facebook tegen hem was.

Voordat de oprichter van Facebook met Trump sprak, had hij ontmoetingen met andere politici. Die liepen minder goed. Zo was de Republikeinse senator Josh Hawley erg kritisch over wat Facebook met gebruikersdata doet. Na afloop zei Hawley tegen Amerikaanse media dat hij voorstelde dat Facebook een muur bouwde tussen alle sociale media die onder Facebook Inc. vallen, maar dat zou Zuckerberg niet zien zitten.

Verder sprak Zuckerberg met andere senatoren over het modereren van berichten en de buitenlandse bemoeienis tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 via Facebook.