Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouw neemt levensgevaarlijke lynx in auto terwijl kind achterin zit

Een Lynx vervoeren, wij zouden er nooit aan denken, maar toen een Amerikaanse vrouw afgelopen woensdag door Colorado Springs reed een langs de kant van de weg een rode lynx gewond zag liggen besloot ze het beest mee te nemen.

Rode Lynx

Eenmaal in de SUV belde ze met de CPW-rangers. Dit terwijl het die op nog geen meter van haar dochtertje lag. De rangers zeiden dan ook meteen dat ze de auto naar een snelweg moest rijden. Al snel spotten de rangers de wagen. De automobiliste had nog een doek over het beest gegooid. 

Ze verklaarde vervolgens dat het hier moest zijn aangereden door een voorganger. Het beest gromde, maar kon niet meer bewegen met zijn poten. Met zijn bek probeerde hij wel uit te halen naar de rangers toen die hem wilde oppaken uit de SUV.

Uiteindelijk bleken de verwondingen te zwaar en dus moest de Lynx met een spuitje uit zijn lijden verlost worden. En de automobiliste? Die kreeg het advies voortaan niet weer wilde dieren mee te nemen. “Of het om een jong reekalf, een bobcat of een berenwelp gaat, neem nooit wilde dieren mee in de auto. Dit had heel anders kunnen aflopen.”, zei een CPW-woordvoerder aan de Denver Post.