Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Thomas Cook staat op omvallen'

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Het doek dreigt te vallen voor de noodlijdende touroperator Thomas Cook. Een ingewijde zegt tegen persbureau AFP dat het niet is gelukt de benodigde financiering rond te krijgen om het bedrijf te redden. Het 178 jaar oude concern zal volgens de bron rond de onderhandelingen omvallen als de Britse overheid niet ingrijpt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Thomas Cook, dat wereldwijd 22.000 medewerkers heeft, gaat onder meer gebukt onder een grote schuldenlast. Het bedrijf liet voor het weekend al weten dat het extra financiële middelen nodig heeft voor een reddingsplan. Het zou gaan om een lening van nog eens 200 miljoen pond (227 miljoen euro), naast het reddingsplan van 900 miljoen pond dat vorige maand werd afgesloten.

De top van het bedrijf hield zondag spoedoverleg met schuldeisers. Dat lijkt niet tot een doorbraak te hebben geleid. De Britse minister Dominic Raab (Buitenlandse Zaken) heeft al laten doorschemeren dat de regering niet zal proberen het bedrijf overeind te houden.

Sky News bericht dat maandagochtend een verklaring wordt verwacht. Een woordvoerder van Thomas Cook wilde niet reageren.