Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Emmy voor beste miniserie naar Chernobyl

HBO-programma Chernobyl heeft zondagavond in Los Angeles de Emmy voor beste miniserie gewonnen. De serie over de kernramp in Tsjernobyl in 1986 versloeg Escape At Dannemora, Fosse/Verdon, Sharp Objects en When The See Us.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Schrijver van de serie Craig Mazin, die eerder op de avond al een award in ontvangst mocht nemen voor het script van de show, verklaarde in zijn speech dat hij hoopt dat Chernobyl kijkers herinnert aan "het belang van de waarheid en het gevaar van de leugen."

Alhoewel Chernobyl zondag drie Emmy's won - naast die voor beste miniserie en het schrijfwerk won het ook voor beste regie in een miniserie - werden de acteerprijzen in de miniseriecategorieën verdeeld over de andere kortlopende shows. Jharrel Jerome won de award voor beste acteur in When They See Us, Michelle Williams ging er vandoor met de prijs voor beste actrice, voor haar rol in Fosse/Verdon. Bij de bijrollen in miniseries gingen de Emmy's naar Ben Whishaw voor A Very English Schandal en Patricia Arquette voor The Act.