Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Joaquin Phoenix verdedigt zijn film Joker

Tijdens een persdag voor de film Joker heeft hoofdrolspeler Joaquin Phoenix gereageerd op de ophef over de film. Nabestaanden van de schietpartij in Aurora in 2012 maakten eerder dinsdag bekend bij studio Warner Bros geprotesteerd te hebben tegen de film.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In juli 2012 schoot een gewapende man in een bioscoop in Aurora in het wilde weg tijdens een vertoning van de film The Dark Knight Rises. In eerste instantie gingen verhalen de ronde dat de dader zich had verkleed als personage The Joker en zichzelf ook zo noemde. Later ontkende de politie dat daar bewijs voor was. Bij de schietpartij lieten twaalf mensen het leven, zeventig anderen raakten gewond. De nabestaanden lieten Warner Bros dinsdag weten bezorgd en boos te zijn dat de studio een nieuwe film over het personage heeft gemaakt.

Gevraagd naar de ophef zei Phoenix volgens IGN: "Ik denk dat het overgrote deel van de mensen het verschil snapt tussen goed en kwaad. En degenen die dat niet weten, kunnen alles interpreteren zoals ze dat willen. Mensen lezen in songteksten wat ze willen. Mensen lezen in boeken wat ze willen. Ik denk niet dat het de verantwoordelijkheid is van een filmmaker om het publiek moreel te scholen, of het verschil tussen goed en kwaad te leren. Dat lijkt me duidelijk."