Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Meer geld besteed aan duurzaam voedsel

WAGENINGEN (ANP) - Nederlandse consumenten geven steeds meer geld uit aan voedsel dat voorzien is van een keurmerk. In 2018 kochten huishoudens voor 4,9 miljard euro aan dier- en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel, een stijging van 7 procent. Volgens Wageningen Universiteit ligt het marktaandeel duurzaam voedsel inmiddels op 11 procent.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De omzet van voedsel met het keurmerk 'Beter Leven' kwam uit op ruim 1,6 miljard euro. Dat is 4 procent meer ten opzichte van 2017. De inkomsten met het keurmerk 'biologisch' namen met 5 procent toe tot ruim 1,3 miljard euro. De omzet van producten met een duurzaamheidskeurmerk UTZ kwam uit op bijna 1,1 miljard euro, een groei van 10 procent.

Volgens de universiteit lieten de verkopen van de meeste productgroepen duurzaam voedsel vorig jaar een (forse) stijging zien. Zo ging de verkoop van duurzaam brood, granen, koek en gebak met 17 procent omhoog. Eieren lieten een groei van 25 procent zien, na een jaar van teruggang door de fipronilaffaire en ophokplicht voor pluimvee in 2017.