Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Britt Dekker praat niet over vreemdgaande collega's

Britt Dekker heeft een lijstje onderwerpen voor zichzelf opgesteld waarover ze niet meer praat in de media. "Op 1 staat drugsgebruik door bekende Nederlanders. Op 2 staan vreemdgaande collega's. En op 3 staan mijn eigen financiën", zegt de programmamaakster en amazone in De Telegraaf-bijlage Vrij.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het lijstje maakte Britt naar aanleiding van haar uitspraken over vermeend cokegebruik tijdens het programma Superstar Chef, waar vorige maand ophef over ontstond. "Ik mis een filter. Echt. Ik gooi er van alles uit zonder er over na te denken en ben dan verbaasd dat het breed wordt opgepikt. Het voordeel van fouten maken is dat je ervan kunt leren, zo zie ik dat", aldus Britt. Het lijstje met drie onderwerpen moet haar helpen. "Dat is nog wel te overzien, zo'n lijstje, dus dat moet me gaan lukken."

Ondanks dat ze niet over vreemdgaande collega's wil praten, zegt Britt wel dat het "te erg" is binnen de tv-wereld. Namen wil ze echter niet noemen. "Nee! Ik zeg het niet."

De 27-jarige Britt komt inmiddels al bijna tien jaar op tv. Ze had gedacht dat ze vanzelf wel een filter zou krijgen. In mediatraining heeft de presentatrice echter geen zin. "Ik wil niet zo iemand worden die er alleen maar gelikte praatjes uitgooit. De enige leidraad die ik heb, is dat ik dicht bij mezelf wil blijven en dat mijn vrienden en familie het allerbelangrijkste in mijn leven zijn. Geen glamourgezweef."